7 de novembre del 2015

6 de novembre: Machhermo



Machhermo és un petit poble de la regió de Khumbu, al Nepal. Es troba a la vall del riu Dudh Kosi, al nord de Dole i al sud de Gokyo, a una altitud de 4470 m. Just al damunt hi té la morrena terminal de la glacera Ngozumpa, la més llarga de la serralada de l'Himàlaia.

Aquest és sovint un punt de parada per als excursionistes en el seu camí a l'Everest a través de la ruta de Gokyo Ri. La seva funció principal és donar suport a la indústria del turisme, i com a tal es compon d'una sèrie de cases d'hostalatge.






Avui amb en Pemba hem parlat del passat terratrèmol. Ens ha dit que va morir un sherpa amic seu a l'allau del camp base de l'Everest. En una de les parades ha anat al peu d'unes roques i en tornar ens ha explicat que una allau en aquest lloc va sepultar 26 persones d'una expedició japonesa amb 4 sherpes del seu poble, LuklaEns sorprèn la naturalitat amb què parlen de la mort.





Arribem al final de la vall i veiem els lodges de Gokyo, amb el llac al costat, i el Cho Oyu al fons. Aquí passarem les 2 pròximes nits.




A uns 4750 m pensem amb tots els que ens esteu seguint: els amics i seguidors de l'Òptica Sisquella i l'Associació Amics del Nepal, que esperem trobar-nos amb ells a la casa d'acollida de Bhimphedi un cop acabem el trekking.




3 comentaris:

  1. Hola nois
    Com porteu el tema de l'alçada i del fred?
    Aquí tenim l'estiuet de Sant Martí, i fa calor. Quin temps més boig.
    Envejo a la gent que parla de la mort amb naturalitat, a mi em costa afrontar-ho, encara que sigui part de la vida.
    Bé no ens posem tant serios i felicitats per la part que et toca Carles, pels 12 anys de l'Abril.
    Joan, el divendres vinent, en Lluc va a dinar a casa teva, ja el coneixes, s'ha autoconvidat, i la "tieta" Núria encantada. I els nostres preadolescents del Vives (Jan i Lola xategent per l'ordinador. Ufffff

    Gaudiu moltissim i de tant en tant penseu amb nosaltres. Naltros ho fem i tenim ganes de tornar a compartir moltes cerveses, moltes rialles, i sobretot escoltar la vostra aventura.

    Un petonàs. Marc i Gemma

    ResponElimina
  2. Hola de nou, companys!!! La vostra expedició és gairebé la nostra!!! Us seguim a diari i visitem el blog tantes vegades que sembla com si hi fóssim. Ens agrada imaginar-vos caminant, gaudint i menjant llenties amb arròs.
    Avui hem estat de festa i per això us hem deixat per última hora però ja sabeu que des del matí, hem estat amb vosaltres.
    Molta força i a continuar amb ànims!!! Ens comuniquem a la següent entrada.
    Molts petons
    Abril (ja amb 12 anys) i Anna (gairebé amb 50)

    ResponElimina
  3. Nosaltres també pensem molt en vosaltres, i ens encanta seguir-vos
    Quin plaer poder dormir en un lloc tan meravellós, amb el Cho Oyu al costat!!!!
    Ho hem mirat i teniu molt bones previsions meteorològiques fins al dia 14, sol tot el dia; això sí, amb bastant de fred. Però per a l’alçada que estareu no és gens de fred. Dalt del pic màx. de -3 a -8, i min. de -8 a -15. Encara podreu pujar amb samarreta de màniga curta, je, je..
    Salut i bona aclimatació.

    Jordi i Marta

    ResponElimina

Deixa'ns el teu comentari