1 de novembre de 2015

31 d'octubre: Katmandú i pensant en Lukla, amb un dels aeroports més perillosos del món


Després d'un llarg viatge arribem a Katmandú, una ciutat caòtica però al mateix temps molt hospitalària. 

Visitem la Stupa de Swayambhunath, coneguda també per la Stupa dels micos (ja veureu perquè)










Demà volem cap a Lukla i començarà la muntanya!




A Youtube he trobat aquest video d'un aterratge a Lukla:






Lukla és una ciutat a una altitud de 2.860 metres situada a la regió de Khumbu, a l'est del Nepal, on comencem el viatge la majoria dels visitants de l'Himàlaia. Compta amb un petit aeroport que, malgrat les seves petites dimensions, és molt conegut en el món de l'aeronàutica per ser l'aeroport més perillós del món. En nepalès Lukla significa "lloc amb moltes cabres", però no és probable veure'n gaires actualment.

La majoria dels visitants estrangers de la regió arriben des de Katmandú, a una mitja hora de vol. També hi ha gent que hi arriba caminant des de Jiri, que està a set o vuit dies de viatge. Quan Tenzing i Hillary van fer la primera ascensió a l'Everest, el 1953, la seva expedició va sortir des de Jiri.

A Lukla hi trobarem botigues i albergs on podrem prendre menjars de tipus occidental i comprar els últims estris necessaris per al trekking, tot i que també ens podrem aprovisionar a Namche Bazaar en el camí cap a l'Everest. Des de Lukla trigarem dos dies fins a arribar a Namche Bazaar, un bon lloc per començar l'aclimatació a l'altitud.