7 de novembre de 2015

6 de novembre: MachhermoMachhermo és un petit poble de la regió de Khumbu, al Nepal. Es troba a la vall del riu Dudh Kosi, al nord de Dole i al sud de Gokyo, a una altitud de 4470 m. Just al damunt hi té la morrena terminal de la glacera Ngozumpa, la més llarga de la serralada de l'Himàlaia.

Aquest és sovint un punt de parada per als excursionistes en el seu camí a l'Everest a través de la ruta de Gokyo Ri. La seva funció principal és donar suport a la indústria del turisme, i com a tal es compon d'una sèrie de cases d'hostalatge.


Avui amb en Pemba hem parlat del passat terratrèmol. Ens ha dit que va morir un sherpa amic seu a l'allau del camp base de l'Everest. En una de les parades ha anat al peu d'unes roques i en tornar ens ha explicat que una allau en aquest lloc va sepultar 26 persones d'una expedició japonesa amb 4 sherpes del seu poble, LuklaEns sorprèn la naturalitat amb què parlen de la mort.

Arribem al final de la vall i veiem els lodges de Gokyo, amb el llac al costat, i el Cho Oyu al fons. Aquí passarem les 2 pròximes nits.
A uns 4750 m pensem amb tots els que ens esteu seguint: els amics i seguidors de l'Òptica Sisquella i l'Associació Amics del Nepal, que esperem trobar-nos amb ells a la casa d'acollida de Bhimphedi un cop acabem el trekking.