19 d’octubre del 2015

Primera escala: Katmandú

Tràfic al centre de Katmandú.

La nostra primera etapa començarà a Katmandú, on arribarem el 31 d'octubre.

Katmandú és la capital del Nepal i la seva principal ciutat. Es desconeix exactament la seva població, ja que apareixen xifres entre 450.000 i més d'1.800.000 habitants, perquè hi ha diferents maneres de considerar el que és la ciutat i fins on arriben els seus límits. 

A partir dels anys 60, Katmandú es convertí en un lloc molt visitat per turistes d'arreu del món, impulsats pel moviment hippie, i avui dia és una ciutat turística afavorida per les altes muntanyes, els palaus i temples i els parcs naturals. Una bona part dels habitants són de l'ètnia newar, seguits dels gurkhes, però totes les ètnies del país hi són representades. Rep també els noms de Kantipur o de Yen, especialment per part dels newars.



El temple de Kasthamandap.

El nom deriva d'un temple encara existent a Durbar Square anomenat Kasthamandap, que prové del sànscrit Kaasth (fusta) i Mandap (refugi protegit). També s'anomena Maru Satal i fou construït l'any 1596 pel rei Laxmi Narsingh Malla. L'edifici no té cap clau ni cap element metàl·lic ni de suport, i està fet íntegrament de fusta, procedent, segons la llegenda, d'un únic arbre.

Pas sobre el riu Vishnumati a finals del segle passat, en una fotogràfia de K. Bubriski.

Katmandú és al peu del mont Nagarjun, al Nepal central, prop del riu Vishnumati a la seva unió amb el riu Baghmati. La vall està formada per tres localitats principals: Katmandú, Patan i Bhaktapur. Patan i Katmandú estan juntes, només separades pel riu Baghmati, mentre que Bhaktapur està una mica més cap a l'est. 


Un carrer comercial de Katmandú.

Katmandú és la seu dels ministeris, les ambaixades, les grans companyies i del palau reial (ara anomenat palau del poble). El palau és a la Thamel, el centre turístic de la capital, format per dues avingudes paral·leles amb nombroses residències de personalitats. 


Durbar Mag.

El palau dóna pas al Durbar Mag, un carrer ple de magatzems i centres comercials. La ciutat vella o Durbar Square és coneguda per la gran quantitat de temples i palaus budistes i hinduistes, la majoria del segle XVII. Molts d'aquests monuments han estat afectats per terratrèmols i per la contaminació.


Palau de Krishna Mandir, a Durbar Square.


Poc a poc us anirem donant més detalls del nostre periple pel Nepal.

1 comentari:

Deixa'ns el teu comentari