21 de setembre del 2015

Bhimphedi

Bhimphedi és una petita vila al fons d'una vall entre muntanyes, a uns 50 Km al sud de Kathmandu. El seu nom prové per una part del sànscrit "Bhim" (un personatge del llibre èpic de Mahabharat) i del nepalès "Phedi", que significa "el peu del turó". Segons les creences locals, els Pandavas del Mahabharat van trobar refugi aquí durant l'exili que van patir arran de la guerra que van dur a terme contra els Kauravas. 



Els germans Pandavas i la seva esposa.

Actualment a Bhimphedi hi viuen aproximadament unes 6.000 persones que treballen conreant els seus cultius i tenint cura de les seves búfales, cabres i conills. 



Una búfala i el seu cadell. (Foto del Bloc Amics del Nepal a Bhimphedi)



Arran de la catàstrofe del terratrèmol del 25 d'abril, el 85% del territori de Bhimphedi es va veure afectat, deixant tots els nens del poble sense escola i sense centre d'acollida. Per sort, però no hi va haver cap víctima mortal.

Una casa de Bhimphedi

L'Associació Amics del Nepal treballa activament en el centre d'acollida de Bhimphedi, que gestiona íntegrament. Aquest centre té capacitat per 45 nens i nenes, i actualment està atenent a 30. Al llarg d'aquest any 2015 Amics del Nepal ha aconseguit augmentar l'àrea conreada, i així tenir més aliments per tots els nens i nenes.



Conills a la casa d'acollida. (Foto del Bloc d'Amics del Nepal a Bhimphedi)



Veuràs la localització de Bhimphedi al Nepal seguint aquest enllaç: http://bit.ly/bhimphedi

1 comentari:

Deixa'ns el teu comentari